petek, 26 aprila, 2024
DomaKronikaTragični nesreči motoristov

Tragični nesreči motoristov

Policisti vse cestne udeležence pozivajo k previdni in strpni vožnji, motoriste pa opozarjajo, da je asfalt še vedno hladen, njihove motoristične sposobnosti pa po vsej verjetnosti še niso na takšni ravni kot prejšnjo sezono. Ta konec tedna sta umrla dva motorista.

Na območju Lovrenca na Dravskem polju se je zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 31-letni motorist. Ljubljanski policisti pa so sporočili, da je sobotni nesreči v okolici Kočevja botrovala neprilagojena hitrost motorista, zaradi katere je izgubil oblast nad vozilom.

Ob 15.24 sta na cesti Čeplje – Zagradec, občina Kočevje, trčila osebno vozilo in motorist. Gasilci PGD Kočevje, PGD Predgrad in PGD Stari trg ob Kolpi so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilih ter nudili pomoč pri usmerjanju prometa ter tehnično pomoč policiji pri odstranjevanju posledic prometne nesreče. Reševalci NMP Kočevje so poškodovanemu motoristu nudili prvo pomoč, vendar neuspešno. Poškodovana oseba je preminula.

V soboto ob 17.32 uri je na cesti Dvor—Žužemberk pri naselju Mačkovec pri Dvoru, občina Žužemberk, padel motorist. Gasilci PGD Žužemberk so zavarovali kraj nesreče in pomagali motoristu do prihoda reševalcev. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so ga na kraju oskrbeli in ga odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

 

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča