petek, 23 februarja, 2024
DomaKronikaUkradli 29 parfumov, 3 ovce

Ukradli 29 parfumov, 3 ovce

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 53 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 210 klicev. Obravnavali so sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in v Boštanju zasegli tovorno vozilo kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi osmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi poskusov izmika mejni kontroli.

Vlomi in tatvine

V Potočni vasi na območju Novega mesta je med 11. 10. in 12. 10. nekdo iz odklenjene garaže odtujil dve posodi z gorivom in lastnika oškodoval za 60 evrov.

Nekaj po 15. uri smo bili obveščeni, da je neznanec iz prodajalne v Sevnici odtujil 29 parfumov v vrednosti okoli 1.600 evrov. Okoliščine policisti še preiskujejo.

V Gorenjih Lakovnicah je med 10. 10. in 12. 10. nekdo iz obore odtujil tri ovce in lastnika oškodoval za 360 evrov.

Poskus izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila turških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in v tovornem delu našli tri državljane Afganistana, ki so se, skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča