ponedeljek, 27 marca, 2023
DomaKronikaUkradli in pokončali bika

Ukradli in pokončali bika

Konec minulega tedna so kmetu na Dolenjskem (Dobruška vas) ukradli bikca oz. bika, ki je tehtal cca. 350 kg. Ukradenega so storilci pokončali blizu potoku. Vemo le to, da so primer kraje in pokončanje živali obravnavali policisti, slednjim smo poslali tudi vprašanja. O storilcih pa, …., nekako preveč dovoljena ‘folklora’ na JV Slovenije se nadaljuje.

S Policijske uprave Novo mesto so nam posredovali odgovor:

Šentjernejski policisti so v noči iz petka na soboto, okoli polnoči, v romskem naselju Dobruška vas opazili osebno vozilo z okrvavljenim
prtljažnikom, v njem pa več kosov mesa, krvave nože… nekaj stran pa v folijo zaviti večji kos govedi. Zaradi suma, da gre za tatvino in nezakonit zakol, so jim prišli pomagati še novomeški policisti. Uspeli so izslediti lokacijo, kjer so osumljenci pokončali bika in so bili tam še vedno ostanki. Po zbranih obvestilih, sledovih in pregledu terena so prišli do bližnjega oškodovanca, ki še ni vedel, da so mu iz hleva odpeljali bika.

Meso in avto, ki pripada lastniku iz okolice Šentjerneja, so policisti zasegli in odpeljali. Med postopkom so začeli nekateri prebivalci naselja razgrajati in vpiti na policiste in so tako ovirali njihovo delo, zato preverjajo še kršitve javnega reda in miru. Preiskava še poteka.

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Anketa tedna

Ali kdaj v živilskih trgovinah kupite izdelke, ki so zaradi roka znižani do 50%?

  • da (61%, 415 Votes)
  • vedno (22%, 146 Votes)
  • nikoli (14%, 98 Votes)
  • me ne zanima (3%, 18 Votes)

Total Voters: 677

Loading ... Loading ...

Najbolj popularno