petek, 26 aprila, 2024
DomaKronikaV&F: Previdno, na cestah je veliko motoristov in kolesarjev, žal tudi nesreč

V&F: Previdno, na cestah je veliko motoristov in kolesarjev, žal tudi nesreč

Vreme je krasno in povsem jasno je, da je v prometu tudi veliko kolesarjev in motoristov, kar zahteva še večjo zbranost. A žal nesreča ne počiva.

Ob 11.52 sta v Dolenjem Karteljevem, občina Novo mesto, trčila motorist in osebno vozilo. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč ponesrečenima do prihoda reševalcev NMP, ki so dve ponesrečeni osebi oskrbeli in prepeljali v SB Novo mesto. Dežurni delavec cestnega podjetja je zavaroval kraj dogodka. Po prvih ugotovitvah policistov je 63-letna voznica osebnega avtomobila peljala po lokalni cesti iz smeri Malega Kala proti Dolenjem Karteljevem. Pri Dolenjem Karteljevem je zapeljala v križišče z
regionalno cesto in odvzela prednost motoristu, ki je pravilno pripeljal po prednostni cesti. 58-letni motorist se je poskušal umikati proti desnemu robu, vendar trčenja ni mogel preprečiti. Hudo poškodovanega so reševalci oskrbeli in odpeljali v UKC Ljubljana. Prav tako hudo poškodovano 56-letno potnico na motorju so oskrbeli v novomeški bolnišnici. Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo, o ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

Hudo poškodovana kolesarka

24. 4. okoli 12.30 se je zgodila prometna nesreča na Seidlovi cesti v Novem mestu. Policisti so ugotovili, da je 49-letna ženska peljala električno kolo iz smeri Šmihelskega mostu. Zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča je trčila v robnik, izgubila oblast nad kolesom in padla. Reševalci so jo oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da gre za hude poškodbe glave. Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo.

Ob 8.24 sta na Ločki cesti v Črnomlju trčila kombinirano vozilo in kolesar. Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali kraj nesreče in pomagali reševalcem nujne medicinske pomoči ZD Črnomelj, ki so poškodovano osebo na kraju oskrbeli in jo odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

Ob 17.14 uri je na avtocesti med priključkoma Dobruška vas in Kronovo, občina Šmarješke Toplice, gorelo osebno vozilo. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj dogodka, pogasili goreče vozilo, razmastili in oprali cestišče. Delavci DARSA so zavarovali kraj s prometno signalizacijo. Vozilo je uničeno, obveščene so bile pristojne službe.

Usodna nesreča

Na regionalni cesti med Divačo in Senožečami se je zgodila hujša prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi voznica osebnega avtomobila, motorist in njegova sopotnica. Voznik motorja je v nesreči umrl, sopotnica se je huje poškodovala, odpeljali so jo v SB Izola.

Prejšnji članek
Naslednji članek
Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča