torek, 20 februarja, 2024
DomaKronikaZ 2,7 promila po AC, iz avta ukradli 9.000 €, vandalizem za...

Z 2,7 promila po AC, iz avta ukradli 9.000 €, vandalizem za 18.000 €

V ponedeljek okoli 18.30 ure so bili policisti PU Nm obveščeni, da naj bi na avtocesti v smeri iz Ljubljane proti Novemu mestu voznik osebnega avtomobila vijugal po vozišču in ogrožal ostale udeležence v prometu. Policisti PPP Novo mesto so se takoj odzvali in na podlagi opisa vozila voznika v Karteljevem izsledili in ustavili. Med postopkom so ugotovili, da gre za državljana Hrvaške, ki naj bi bil na poti iz Italije, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,31 miligramov alkohola. Odvzeli so mu prostost, ga pridržali, danes pa ga bodo privedli v postopek pred pristojno sodišče.

Vlomi in tatvine

Oškodovanec je policiste PP Trebnje obvestil, da mu je 11. 6. nekdo na dvorišču stanovanjske hiše v Repčah iz osebnega avtomobila odtujil okoli 9000 evrov.

Žrtve vlomov v vozila in tatvin iz vozil so največkrat vozniki, ki na vidnih mestih nezavarovane puščajo različne predmete, kot so torbice, denarnice, mobilni telefoni in računalniki. Storilci v vozila vlamljajo predvsem v večernih in nočnih urah na način, da razbijejo stekla na vozilu in poleg odtujenih predmetov povzročijo tudi premoženjsko škodo na vozilu. Občane pozivamo k upoštevanju osnovnih samozaščitnih ukrepov, s katerimi lahko bistveno zmanjšajo tveganje, da postanejo žrtev kaznivega dejanja. Svetujemo, da v vozilih brez nadzora ne puščajo predmetov in vozila zaklepajo. Tudi predmeti v vrečki ali torbici, ki sicer niso dragoceni, so vaba za storilce, škoda na vozilu pa bo v tem primeru bistveno večja kot vrednost odtujenih predmetov, še opozarjajo policisti PU Nm.

Na delovišču v okolici Brežic je neznanec iz rezervoarjev dveh delovnih strojev iztočil in odtujil okoli 200 litrov goriva.

S terase gostinskega lokala v Novem mestu je med 12. 6. in 14. 6. nekdo odtujil senčnik s podstavkom. Lastnika je oškodoval za okoli 1000 evrov.

Poškodovanje tuje stvari

V Trebnjem je med 11. 6. in 14. 6. neznanec poškodoval vrata in ekran polnilne postaje za električna vozila ter s tem povzročil za 18.000 evrov škode.

Požar

Okoli 11. ure smo bili obveščeni o požaru stanovanjske hiše na območju Kostanjevice na Krki. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je zagorelo v kuhinji, kjer je oškodovanka na štedilnik postavila ponev z mastjo. Pregreta maščoba se je vnela, ogenj pa je zajel kuhinjsko napo in ostalo pohištvo. Požar so gasilci omejili in pogasili, še pred njihovim prihodom pa se je med poskusom gašenja lažje poškodovala 60-letna stanovalka.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča