četrtek, 28 marca, 2024
DomaKronikaŽe ob 15. uri z 'maligani in v lisicah'

Že ob 15. uri z ‘maligani in v lisicah’

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 54 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 203 klice.

O prometni nesreči v bližini prehoda ceste čez železniško progo v Dolenjem Brezovem na območju PP Sevnica smo bili obveščeni okoli 20.30. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih sevniških policistov je 28-letni voznik osebnega avtomobila na prehodu ceste čez železniško progo zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v prometno signalizacijo. Povzročitelj nesreče je z vozilom obstal na železniških tirih. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,52 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

Lažje poškodovani voznici

Nekaj po 15. uri so bili policisti PP Brežice obveščeni o prometni nesreči na Cesti svobode. Opravili so ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 48-letna voznica, ki je zaradi neprimerne varnostne razdalje trčil v avtomobil 64-letnega voznika, ki je vozil pred njo. V nesreči se je voznik lažje poškodoval. Povzročiteljici bodo policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Nekaj pred 19. uro se je zgodila prometna nesreča v Bistrici na območju Šentruperta. Trebanjski policisti so ugotovili, da je nesrečo povzročil 18-letni voznik začetnik, ki je zaradi nepravilnega prehitevanja trčil v avtomobil 21-letne voznice. Lažje poškodovano voznico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Zoper povzročitelja nesreče bodo policisti na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Med kontrolo prometa na območju Dolenjega Podboršta so policisti PPP Novo mesto nekaj po 16. uri kontrolirali voznika osebnega avtomobila Renault megane. Med postopkom so ugotovili, da 31-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,22 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in o vožnji brez veljavnega vozniškega dovoljenja z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine

V noči na 8. 3. je v Brezovici pri Mirni nekdo skozi vrata vlomil v gospodarski objekt. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

V Vrčicah na območju Črnomlja je neznanec iz rezervoarja delovnega stroja iztočil in odtujil okoli 170 litrov goriva.

Pridržali kršitelja javnega reda in miru

Brežiške policiste so okoli 15. ure poklicali na pomoč iz lokala v Čatežu ob Savi, kjer naj bi pijana moška kršila javni red in mir in nadlegovala osebje in varnostnika. 53-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog, so še sporočili s PU Nm.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča