četrtek, 28 marca, 2024
DomaKronikaZelo aktivni vlomilci

Zelo aktivni vlomilci

Policisti PU NM so na interventni številki 113 sprejeli 153 klicev, od tega je bilo 35 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije.

V torek, med 17.00 in 18.30 uro, so neznanci izkoristili krajšo odsotnost domačih ter skozi odklenjena stranska vrata vstopili v hiši v Velikih Brusnicah in pregledali prostore. Lastniki so to ugotovili približno eno uro po prihodu domov. Novomeški policisti so opravili ogled kraja. Po prvih ugotovitvah so storilci odnesli več denarja in nakita ter tako skupaj povzročili za okoli 12.000 evrov škode.

Novomeški policisti preiskujejo vlom v hišo, ki se je zgodil na Verdunu med krajšo odsotnostjo domačih. Po prvih ugotovitvah ogleda kraja so neznanci med 15.45 in 18.15 uro vlomili skozi vrata balkona in pregledali hišo. Odnesli so nekaj nakita, skupaj s poškodovanimi vrati pa povzročili za nekaj sto evrov škode.

Prometna varnost – pijani vozniki

Policisti so obravnavali osem prometnih nesreč z materialno škodo. Črnomaljski policisti so za povrhu 42-letnemu vozniku avtomobila, ki
najprej ni ustavil na znake policije, nato pa zapeljal s ceste, napihal 0,57 mg/l alkohola v izdihanem zraku, zasegli avtomobil.

Avto so zasegli tudi metliški policisti, in sicer 27-letnemu vozniku z območja Metlike. Pri kontroli prometa na Vahti so ugotovili, da je vozilo neregistrirano in nezavarovano, s tablicami od drugega avtomobila. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,83 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Kuril plastiko

Novomeški policisti so popoldne zaradi gostega črnega dima popoldne obiskali Brezje. Pri tem so ugotovili, da je eden od prebivalcev kuril plastiko in s tem zadimil okolico. Zanj so uvedli postopek o prekršku.

Mejne zadeve in tujci

Brežiški policisti do opoldne v naselju Dobeno prijeli državljana Afganistana, ki je na nezakonit način prišel v državo. Nekaj kasneje so pri
Cirniku prijeli še 11 državljanov Afganistana. Postopki s tujci še niso zaključeni.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča