torek, 30 aprila, 2024
DomaKronikaPri nas imamo še vedno veliko nemškega in italijanskega, a nevarnega

Pri nas imamo še vedno veliko nemškega in italijanskega, a nevarnega

V Sloveniji, tudi na JV Slovenije, domačini skoraj vsak dan najdejo tako v gozdu, na njivah, travnikih, vodah, veliko neeksplodiranih oz. t.i. ubojnih sredstev. Večina je iz časa druge svetovne vojne, italijanske in nemške izdelave. No, ja, saj vemo kdo vse je poskušal delati red pri nas. 😉

Ob 14.36 je pri naselju Bistrica, občina Črnomelj, občan v gozdu našel neeksplodirana ubojna sredstva. Pripadniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske in Gorenjsko – Ljubljanske regije so odstranili in na kraju uničili dve minometni mini kalibra 81 mm, topovsko granato 75 mm in vžigalnik minometne mine, vse italijanske izdelave iz obdobja 2. svetovne vojne.

Ob 11.56 uri so na območju naselja Dolenje Skopice, občina Brežice, pri zemeljskih delih naleteli na minometno mino kalibra 81 milimetrov, nemške izdelave iz obdobja 2. svetovne vojne. Nevarno najdbo sta na kraju uničila pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Dolenjske ter Gorenjske in Ljubljanske regije.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča