torek, 23 aprila, 2024
DomaKronikaNesreče, tatvine, tihotapci, ilegalci

Nesreče, tatvine, tihotapci, ilegalci

Okoli 15.30 so bili policisti PP Dolenjske Toplice obveščeni o prometni nesreči na območju Sel pri Dolenjskih Toplicah, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila zapeljal s ceste. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 56-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo.
Povzročitelj, ki se je v nesreči lažje poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,81 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in zaradi kršitev cestno prometnih predpisov na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

V nesreči poškodovan voznik osebnega avtomobila

Nekaj po 16. uri se je zgodila prometna nesreča na območju Gumberka. Šentjernejski policisti so ugotovili, da je 64-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Lažje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti PP Sevnica so med kontrolo prometa na območju Jerman vrha ustavili voznika osebnega avtomobila, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic. Med postopkom so ugotovili, da 60-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,36 miligramov alkohola. Neregistriran in nezavarovan avtomobil Lancia so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Tatvine

Iz prodajalne v Krškem sta neznanca iz prodajalne odtujila električno ročno orodje v vrednosti nekaj manj kot 700 evrov.

Z dvorišča kmetijskega objekta v Dobindolu je med 12. 6. in 15. 6. nekdo odtujil kardan za balirko. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 700 evrov.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Vinice in Bojancev (PP Črnomelj) izsledili in prijeli 12 državljanov Afganistana, državljana Pakistana in državljana Maroka.

Prijeli sprovajaca in tujca, ki sta poskušala nezakonito vstopiti v Slovenijo

Na mejni prehod Slovenska vas je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik kombija hrvaških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pri pregledu vozila med tovorom odkrili dva državljana Kitajske, ki sta se poskušala izogniti mejni kontroli. 39-letnemu državljanu Hrvaške, ki je tujcema nudil pomoč pri prehajanju meje, so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli kombi. Kriminalisti ga bodo danes privedli k preiskovalnemu sodniku s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države. Policijski postopki z državljanoma Kitajske še potekajo.

Podobni članki

Najbolj popularno

Umrl je Robert Erjavec

Pri vremenu brez sprememb

Usodna prometna nesreča